• Een studiebezoek overheidsdelegatie uit Sri Lanka aan Nederland

  Op  26 juni tot en met 1 juli 2017 vond er op uitnodiging van Netherlands Water Partnership (NWP) er een studiebezoek plaats van een overheidsdelegatie uit Sri Lanka. Het bezoek had als doel om verschillende overheidsinstanties te informeren over Nederlandse kennis en kunde op het gebied van water- en flood management. De recente hevige overstromingen hebben opnieuw de noodzaak benadrukt om maatregelen te nemen in het watermanagementsysteem van Sri Lanka.

  De delegatie bestond uit 10 personen van verschillende overheidsinstanties die betrokken zijn in overstromingsmitigatie, zoals het Colombo Municipal Council, het Metro Colombo Urban Development Project, Disaster Management Centre, Department of Meteorology en het Irrigation Department. Een van de doelstellingen van het bezoek was dat de delegatie kennis opdoet van de technische water management oplossingen die er in Nederland ontwikkeld zijn, op het gebied van het mitigeren van overstromingsrisico’s/overvloedige regenval.

  Op 28 juni  mocht Buro Regen&Water  de delegatie kennis laten maken met het concept van Amsterdam Rainproof  en de technische/ gecombineerd met design oplossingen in de stad.

  Ons programma in amsterdam was :

  1.  Een bezoek aan het Erasmuspark en het regenplein bij het gemaal.
  2. WOW PlantageLab

Leave a comment

Logged in as . Log out?